Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Huawei

Huawei Technologies Co. Ltd. a világ egyik vezető információs és kommunikációs technológiai vállalata, főként távközlési hálózatok kiépítésével, operációs és tanácsadói szolgáltatások nyújtásával, a fogyasztói piacra szánt kommunikációs eszközök gyártásával foglalkozik. A több mint 170 országban jelen levő Huawei a világ egyik legnagyobb okostelefon gyártója, termékeit és szolgáltatásait a világ népességének közel egyharmada használja. A vállalat 16 kutatás-fejlesztési központot és 36 partnerekkel közös innovációs központot működtet világszerte, többek között az Egyesült Államokban, Németországban, Svédországban, Oroszországban, Indiában és Kínában.

A Huawei Technologies 2016-ban több mint 75 milliárd dolláros bevételt ért el, valamennyi – fogyasztói, távközlési szolgáltatói és vállalati IKT - üzletágát érintően az elmúlt tíz évben összesen több mint 38 milliárd dollárt fordított kutatás-fejlesztésre. Az Európai Szabadalmi Hivatal (EPO) jelentése szerint 2016-ban, az azt megelőző két évben is, a Huawei jelentette be a legtöbb szabadalmat Európában a digitális kommunikáció területén. A vállalat az összes szabadalmi bejelentést tartalmazó európai rangsorban 2390 szabadalommal a második helyre lépett.

2016-ban a Huawei 16 helyet lépett előre az Interbrand októberben közzétett 2016-os Best Global Brands (Legjobb Globális Márkák) listáján, így 2015-ös 88. helyezését 72. helyre javította, amivel a technológiai szektor egyik leggyorsabban növekvő márkája lett. A vállalat márkaértéke az Interbrand szerint közel 5835 millió dollár, amely az előző évi értékhez képest 18 százalékos növekedést jelent. 2016-ban emellett a Huaweit Kínában a legjobb fogyasztói elektronikai márkának (Best Consumer Electronics Brand) választották a felhasználók véleménye alapján, a GfK és Európa legnagyobb független kommunikációs ügynöksége, a Serviceplan Group által alapított „Best Brands 2016” kínai márkarangsorában.